Collecte Heilig Avondmaal

Stichting “Een nieuwe weg”

De bestemming voor de collecte tijdens de viering van het Heilig avondmaal is deze keer voor de stichting “Een nieuwe weg”. Deze stichting verzorg transporten met hulpgoederen, o.a. vanuit Brakel, naar Moldavië.

Casa Speranta: Ze hebben ook een project lopen daar ter plaatse dat heet “Casa Speranta”, wat zoveel wil zeggen als Huis van Hoop. In de plaats Neculaieuca in Moldavië is een kindertehuis gebouwd midden in het dorp, een huis waar plaats is voor de opvang van max. 10 kinderen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het aanbieden van naschoolse opvang en verschillende dag bestedingen voor jong en oud.

Hulptransporten: Nog een project van de stichting is het verzorgen van transporten naar Moldavië. Sinds november 2022 zijn Jan en Anneke en Jaap en Lia, binnen Stichting “Een nieuwe weg” actief met het verzorgen van deze transporten naar Moldavië. Zij hebben hier al veel ervaring mee uit het verleden. Ze hebben zich aangesloten bij een partij die al actief is in Moldavie en waar al goede contacten mee waren.
Bij de goederen die vervoerd worden kun je denken aan: Kleding, meubels(klein), stoelen, bedden matrassen, schoolmeubilair etc, als het maar schoon en nog bruikbaar is.
De opslag van deze goederen vind plaats in Brakel. Mocht je spullen willen brengen neem dan even contact op met Lia van der Spek: 06-12530954.

Van harte aanbevolen.

De Diaconie

[download hier] hier de folder van “Een nieuwe weg”

Related