Corona update 24 november 2021

Broeders en zusters,

Vorige week stuurden wij u een corona-update waarin we aangaven nog niet terug te willen schakelen naar kerkdiensten met 1½ meter afstand en een maximum van 115 bezoekers. Dit bericht staat ook in de kerkbode van deze week. Inmiddels zijn we ingehaald door de actualiteit, want de 1½ meter maatregel is vanaf 23 november door de overheid verplicht gesteld. Vanaf a.s. zondag gaan we daarom terug in het aantal bezoekers per dienst en zal ook reserveren weer nodig zijn. Maar we weten dat de overheid nog meer maatregelen aan het voorbereiden is, en we kunnen er vanuit gaan dat die ingrijpend zullen zijn. Daarom is het nog niet zeker of het maximum aantal bezoekers in de kerkdiensten op 115 kan blijven staan, of dat we nog verder terug moeten. Na de persconferentie van de regering van a.s. vrijdag hopen wij daar meer duidelijkheid over te hebben.

Maar om te voorkomen dat we nu het reserveringssysteem opzetten voor 115 bezoekers per kerkdienst, en er vrijdagavond achter komen dat ook dit nog te veel is, willen we het reserveringssysteem pas zaterdag (waarschijnlijk rond 10:00 uur) open zetten. Dus voor zondag 28 november:

–          Reserveren verplicht

–          Maximum aantal bezoekers is beperkt

–          Reserveren is mogelijk in de loop van zaterdag 27 november

We hopen op deze manier onze bijdrage te kunnen leveren om het aantal besmettingen niet nog verder op te laten lopen. Laten we als gemeente en ook in onze persoonlijke of huiselijke omgeving bidden dat God in genade naar ons om wil zien en dat hij de heftigheid van de epidemie wil beperken.

Een hartelijke groet van uw kerkenraad

Related