Kerkelijke financiën in Corona tijd.

Sinds het begin van de coronacrisis hebben we het verzoek gedaan om de zondagse collectes, zowel voor diaconie als voor werk in eigen gemeente ( i.e. kerkrentmeesters ), per bank over te maken. Velen van u geven daar gehoor aan, waarvoor dank.

Enkele weken geleden hebt u ook de brief voor de Vrijwillige Bijdrage ontvangen, welke naast de wekelijkse collecten een zeer belangrijk deel uitmaakt van de totale inkomsten die nodig zijn om al het werk binnen de gemeente mogelijk te maken.

Alhoewel meerdere gemeenteleden ook hier gehoor aan hebben gegeven, moeten we helaas vaststellen dat de totale inkomsten in de eerste helft van het jaar zijn achtergebleven ten opzichte van wat er nodig is en wat er in de normale situatie binnen kwam.

Aangezien de meeste kosten gewoon doorlopen en we dit jaar ook de rommelmarkt missen, hebben we uw steun momenteel hard nodig. Daarom doen we hierbij nogmaals de oproep om zowel uw bijdrage aan de collectes als voor de Vrijwillige Bijdrage, minstens vergelijkbaar te laten zijn met wat u gewoon was te doen.

Nu we in juli weer twee kerkdiensten per zondag met elk max. 100 gemeenteleden mogen houden, hebben we er voor gekozen om nu aan de uitgang, weer (Corona-proof) te collecteren voor diaconie en werk in eigen gemeente. Vanaf vrijdag 10 Juli zal er elke twee weken ook weer gelegenheid zijn om in De Terp collectemunten te kopen.

Mogen we ondanks de Corona-perikelen toch weer op U rekenen?

Alvast hartelijk dank, uw kerkrentmeesters.