Koor Haeel Immannoe

Haeel Immanoe heeft ongeveer 30 leden (dames en heren) uit Brakel en omstreken. Iedere donderdagavond repeteren we van 20.00 tot 22.00 uur in “De Terp” te Brakel.

Samen zingen we tot eer van God en met het doel het Evangelie van God bij de mensen te brengen. Ook voor het komende seizoen staan er al verschillende uitvoeringen op de agenda. Het repertoire bestaat uit zowel Nederlandstalige als Engelstalige Gospel nummers. Van Opwekking tot Sela en van Hillsong tot Michael W. Smith. Wij hebben er zin in, jij ook ? Kom dan op donderdagavond met ons meezingen. Wil je meer weten, neem dan contact op met een van onze bestuursleden. Je bent van harte welkom !!

https://koor-brakel.nl

 

What’s in the name?
What’s in the name?!….. Everything!

De naam Haeel Immanoe is afgeleid van de Aramese woorden ha’el immanu (uit te spreken als haeel immanoe). Aramees was de taal die Jezus sprak. Letterlijk betekent het God met ons. Voor de nieuwsgierigen, hier een theologische ontleding en letterlijke vertaling…. Het belangrijkste woord is el en betekent God. Ha kan als lidwoord worden gezien en legt in dit zinsverband nadruk op het woord el. Het woord im betekent met. Om de woorden vloeiend uitspreken, is ma er tussen gevoegd, het heeft geen zelfstandige betekenis. Tot slot het woordje nu, dit wordt vertaald met derde persoon meervoud, ons/wij. Deze naam zegt alles…. en is alles!!